Telekomnyheterna – Connexion och Northstream: Datatrading viktig trend inom IoT

Digitaliseringen och connectivity transformerar redan den globala marknaden. Northstream och Telenor Connexion har i en rapport satt samman en lista i fem punkter om vad som kommer att hända inom IoT under 2019 och åren framåt. Rapporten heter passande nog Five Predictions for IoT.

Northstreams COO Jonas Twingler säger att det generellt är svårt att säga om ett företag ligger långt fram eller inte. Vissa branscher ligger dock före.

– Det är inget konstigt med det utan snarare bara en spegling av hur relevant och tekniskt möjlig IoT-fiering av processer, produkter, tjänster har varit i olika branscher. Vad som kanske är viktigt att poängtera just nu är att sammanfallandet av den generella digitaliseringtrenden och tillgängligheten av tekniskt- och ekonomiskt attraktiva IoT-lösningar gör det både möjligt och intressant för väldigt många fler företag än pionjärerna att anamma IoT på ett eller annat sätt i sin affärsmodell, och då kan det snabbt uppstå skillnader mellan företag inom samma bransch. Och vi är nog nära den brytpunkten just nu, säger Twingler till Telekomnyheterna.

Read full article

Next read

Telekom Idag - Studie: Fem hetaste trenderna inom IoT

Det fem trenderna ovanför kanske inte låter som överraskningar och för att ge en djupare analys av varje trend har studien kompletterats med en marknadsanalys från Northstream.– Affärslandskapet förändras snabbt, vilket innebär att alla typer av företag måste se över var de får plats i en ny digital affärsprocess. Med den här analysen vill vi belysa [...]
Read more