NyTeknik – Kris hos Sony Mobile – anställda i Lund drabbas

Bengt Nordström som är vd på telekomkonsultbolaget Northstream menar att bolag med så små marknadsandelar hamnar i en svår sits. Marknaden består i dag av topptrion Samsung, Huawei och Apple som har muskler nog att ligga i framkant med tekniken, sedan följer kinesiska tillverkare som Xiaomi, Oppo och Oneplus som tack vare lägre tillverkningskostnad kan konkurrera med ett lågt pris.

– Det gör att bolag som LG, Sony och Nokia har otroligt svårt att slå sig in på marknaden. De kan inte diversifiera i kvalitet för där leder de tre stora, och de kan inte diversifiera i pris för det finns ett antal kinesiska tillverkare som levererar bra och billiga produkter, säger Bengt Nordström till Ny Teknik.

Han vill inte kommentera specifikt hur han ser på Sony Mobiles framtid på mobilmarknaden, men konstaterar:

– Det är otroligt utmanande att hitta en väg framåt för alla bolag som inte har en tillräcklig marknadsandel, och jag har väldigt svårt att se någon förändring i marknadsstrukturen de närmaste åren.

Read full article

Next read

Telecoms.com - For 5G to succeed European operators need a new deal on regulation and consolidation

Telecoms.com periodically invites third parties to share their views on the industry’s most pressing issues. In this piece Bengt Nordstrom of Northsteam explains how regulation, M&A and consolidation in the European telecoms market have divided opinion over the industry’s future direction. Europe’s large operators have long argued that anti-M&A measures by regulators undermine their future [...]
Read more