Ny Teknik – Experten avslöjar: Så visste jag att Nokia skulle göra mobiler igen

Bengt Nordström, vd och grundare av konsultbolaget Northstream, med flera av de stora mobiloperatörerna och tillverkarna av mobilnät som kunder, sa redan i augusti i Ny Teknik att han är övertygad om att Nokia, det som blev kvar efter försäljning av mobilerna till Microsoft, kommer att börja tillverka mobila konsumentprylar igen.

– Vi var på ett antal möten med Nokia förra året, vanliga konsultuppdrag, som inte hade med deras eventuella mobiler att göra. Det var ingen som sa något om att de skulle börja med terminaler, men jag kände så tydligt hur stark deras terminalkultur var. Det var så uppenbart! När vi är hos Ericsson och gör våra dragningar så handlar kulturen om infrastruktur.

Read full article

Next read

Telexchange Journal - The Business Case for a B2B Collaboration Platform between Operators and OTTs

Landry Ndikumasabo is a Manager at Stockholm-based Northstream, a 20-consultant strong think tank focused on the telecom and media industry. Recently AsiaInfo commissioned Landry and his team to explore the potential benefits of a platform that can take OTT/operator partnerships to the next level. “Well, number one, many operators need to change their attitude about [...]
Read more