KiT – Vill du mansplaina varför Ericsson går dåligt? Här är din fusklapp.

1. Efter decennier av utbyggnad är världen nu uppkopplad

– Problemet är att vi börjar nå slutet på en lång utbyggnadsfas av mobila nät i världen. Den började på 80-talet i stor skala tog rejäl fart med i och med GSM och därefter har det pågått en utbyggnad av mobil täckning i 30 år, säger Bengt Nordström, grundare av analysföretaget Northstream, som har lång erfarenhet av telekombranschen.

Han förklarar att redan för tio år sedan började den här utvecklingen att stagnera. De människor som hade råd med en mobiltelefon hade då skaffat en, och när antalet användare inte växte längre slutade även intäkterna att växa.

2. Uppgradering utan ökade intäkter

– Sen under en tioårsperiod har vi haft en migrering från tal och textmeddelande över till mer och mer datatrafik, vilket skapat behov av att byta ut och öka kapaciteten i mobilnäten, säger Bengt Nordström.

Read full article

Next read

Operator digitalization: What is it all about?

Digitalization or digital transformation has surely been one of the most talked about business topics in recent years. In a general sense, the terms refer to the application of digital technologies both in customer-facing and in internal parts of an enterprise. Mobile network operators (MNOs) have in the past not been at the forefront when [...]
Read more