Elektronik Tidningen – Telenors guide till IoT

Det finns en uppsjö med val för den som vill koppla upp en produkt eller tjänst till molnet. För att förbättra sikten i IoT-djungeln har Telenor Connexion bett konsultbolaget Northstream att ta fram en vägledning som går igenom för- och nackdelar med olika lösningar.

– Ingen enskild teknik eller lösning är idealisk för alla IoT-lösningar och vissa tekniker kommer att samexistera med andra som ett komplement snarare än en konkurrerande standard. Idag finns dessutom flera aktörer inom respektive teknik som alla försöker bli marknadsledande och etablera sina egna ekosystem. Den nuvarande fragmenteringen på marknaden är inte hållbar i längden och på sikt kommer det att utkristalliseras ett par ledande aktörer, säger Northstreams vd Bengt Nordström i ett pressmeddelande.

Read full article

Next read

Sveriges Radio - Galaxy-stopp: Väldigt ovanligt

Produktionen av Samsung Galaxy Note 7 har helt och hållet stoppats. “Jag har inte sett något liknande”, säger Bengt Nordström, vd på konsultbolaget Northstream. Bengt Nordström säger att produktionsstoppet är ovanligt: – Det är väldigt allvarligt när en telefon börjar brinna, när man återkallat den och den fortfarande har det här problemet. Det kan jag inte minnas tidigare [...]
Read more