DN – “Tveksamt om operatörer ska äga medieföretag”

Nyheten att teleoperatören AT&T köper Time Warner fick aktier i mediebolag, bland annat MTG, att stiga på måndagen. Men telekomkonsulten Bengt Nordström ifrågasätter om operatörer är rätt ägare till medieföretag.

Bengt Nordström, som länge har bevakat telekomsektorn, förstår operatörens motiv att knyta innehållsleverantörer närmare till sig.

– Operatörerna har en negativ utveckling för sina intäkter och gör allt de kan för att råda bot på det problemet. Ett företag som AT&T har djupa fickor och kan göra den här typen av affärer, men för mig är den inte självklar, säger han.

Enligt Bengt Nordström är det långt ifrån säkert att operatörer är rätt ägare till medieföretag.

– Operatörer är bra på sin kärnaffär; bygga nät, värva kunder, behålla kunder och skicka fakturor. Operatörernas roll bygger på att kreativitet och innovation sker i andra länkar i värdekedjan, säger han och exemplifierar med företag som Ericsson, Apple, Samsung och Facebook.

Read full article

Next read

Elektronik Tidningen - Telenors guide till IoT

Det finns en uppsjö med val för den som vill koppla upp en produkt eller tjänst till molnet. För att förbättra sikten i IoT-djungeln har Telenor Connexion bett konsultbolaget Northstream att ta fram en vägledning som går igenom för- och nackdelar med olika lösningar. – Ingen enskild teknik eller lösning är idealisk för alla IoT-lösningar [...]
Read more