ComputerSweden – Windows-telefonerna på fallrepet efter masslakten i Finland – finns det någon räddning?

Någon som har en helt annan syn på dagens nyhet är Bengt Nordström, vd och grundare för telekomanalysföretaget Northstream.

– Det är helt tydligt att hela upplägget med att Nokia gick från Symbian till Windows Mobile och Microsofts förvärv av Nokias mobilverksamhet har varit ett totalt misslyckande. Det var ett grovt felaktigt beslut, säger han.

Tror du att vi kommer att se några nya telefoner från Microsoft efter det här? 
– Nej, det tror jag inte. Jag tycker att det verkar som att när de bytte vd ändrade de också strategi. De har förlorat kampen om att ha ett operativsystem på varje typ av enhet. Marknaden har gått till Android och IOS på mobila enheter.

Även om Bengt Nordström tror Windows 10 Mobile gjort sitt, kommer Microsoft mjukvara att leva kvar på mobila plattformar.

– Något man gjort väldigt bra är att se till att alla plattformar använder deras produktivitetsverktyg – Office 365, Yammer, Azure och så vidare. Man är fortfarande det stora globala enterpriseverktyg, oavsett plattform, säger han.

Read full article

Next read

Light Reading - Wind, 3 Eye Sale of Italian Assets - Report

Bengt Nordström, the CEO of consulting and analyst firm Northstream, thinks competition authorities are doing short-term damage to the European telecom sector by delaying the inevitable. “It will become quite clear in one or two years that not allowing consolidation will not make operators invest in networks,” he recently told Light Reading. Read full article [...]
Read more