Computer Sweden – Kan flaggskeppet Nokia 8 återuppliva en finsk mobiljätte?

Bengt Nordström, vd och grundare av managementkonsultbolaget Northstream, tror att HMD Global har en tuff tid framför sig. Det är inte lätt att slå sig in på en mobilmarknad som domineras av Apple, Huawei och Samsung. Inte ens med ett varumärke som Nokia till förfogande.

– Även om telefonen har bra specifikationer ska man komma ihåg att dagens smarta telefoner är väldigt snarlika. Allt har pekskärm, kameror och andra vanliga finesser. Det är ingen stor differentiering, och det är därför de stora aktörerna klarar sig ganska bra, de har störst marknadsmuskler, säger han till Computer Sweden.

– Jag tror att Nokia är ett starkt varumärke, men man får komma ihåg att det är personer i min generation som kommer ihåg när Nokia var det dominerande varumärket. En 20-åring som går in i en butik och ska köpa telefon kommer inte ihåg det, där är inte Nokia det starka varumärket utan Apple, Samsung eller Huawei.

Read full article

Next read

Affärsvärlden - Enorma förväntningar

Utsikterna förbättras inte av att många av världens operatörer går på knäna. När andra generationens mobilsystem lanserades var operatörerna snabbt växande och mycket lönsamma. Så ser det inte längre ut. William Webb är inte ensam om att peka på operatörernas svaga lönsamhet som en förklaring till att 5g kan dröja. Bengt Nordström, vd på managmentkonsultbolaget [...]
Read more